וורדפרס היא מערכת לניהול אתרים בקוד פתוח, מה שאומר שאפשר להשתמש בה באופן חופשי בחינם. זוהי המערכת הפופולרית ביותר לבניית אתרים. שימו לב לנתון הבא: כשליש מכל האתרים בעולם בנויים על וורדפרס! מה שמצביע על הנוחות והקלות של השימוש במערכת.
איך בונים אתר וורדפרס?
כדי לבנות אתר וורדפרס ממש לא חייבים להיות גאוני מחשבים. גם לא צריך לדעת לתכנת. הכל נעשה בכמה קליקים והגדרות יחסית פשוטות שכמעט כל אחד יכול לעשות. המדריך הבא הולך להסביר לכם איך להקים אתר וורדפרס באופן עצמאי לחלוטין, בכמה צעדים פשוטים ובמינימום השקעה כספית. כשאני אומר מינימום השקעה אני מדבר על 200-300 ש"ח בשנה. אם אתם מעוניינים להקים אתר בחינם לגמרי, זה אפשרי – אבל קחו בחשבון שיש לזה חסרונות.
טוב, אז מוכנים להקים אתר וורדפרס? בואו נראה איך עושים את זה. אלו השלבים שעליכם לבצע:
שלב 1: רכישת אחסון
כדי שגולשים יוכלו להגיע לאתר שלכם, אתם צריכים לרכוש שרת אחסון. אחסון אתרים הוא שירות המספק ליחידים וארגונים אירוח (או אחסון) של דפי אינטרנט, קובצי מידע, תמונות, קובצי אודיו, וידאו ותכנים נוספים, במטרה להפוך אותם לנגישים באופן מקוון. בקניית אחסון, אתם מקבלים גישה לשרת עם פאנל ניהול. משם תוכלו להתקין על השרת שלכם אתר וורדפרס די בקלות. אם אתם מתחילים בתחום, כדאי שתבחרו בחברת אחסון שיש לה תמיכה טובה וזמינה. במידה ולא תדעו משהו, תוכלו לשאול אותם לגבי כל דבר טכני שאתם רוצים לעשות בשרת שלכם.
חברות אחסון מומלצות
אחת מחברות האחסון הזולות בשוק היא שרלוק הוסט. הם מציעים חבילות אחסון החל מ-12 ש"ח לחודש, כולל דומיין לשנה. גם Hostinger חברה נוספת היא SPD, אחת מחברות האחסון הוותיקות והטובות בישראל וקצת יותר יקרה מהקודמות. ל-SPD יש תמיכה מצויינת בעברית והם יעזרו לכם בכל שאלה או בקשה טכנית.
שלב 2: קניית דומיין
דומיין, או בעברית "שם מתחם", הוא שם ייחודי של אתר ברשת האינטרנט, שמבדיל אותו משאר האתרים הנמצאים ברשת. www.impress.co.il הוא דוגמה לדומיין ישראלי. מחיר דומיין נע בין שקלים בודדים לבין כמה עשרות שקלים לשנה .
מאיפה קונים דומיין?
מאחד מספקי הדומיינים באינטרנט. namecheap היא אחת החברות הטובות והזולות לקניית דומיין בינלאומי, ו-Box היא אחת הפופולריות לקניית דומיין ישראלי (סיומת co.il).
איך לחבר את הדומיין לשרת אחסון שלכם?
במהלך רכישת הדומיין תצטרכו להזין את הפרטים שלכם ואת כתובת ה-DNS של האחסון שלכם. אם אתם לא יודעים את כתובת ה-DNS של שרת האחסון שלכם, תשאלו את חברת האחסון שלכם. הם ישמחו לעזור לכם בעניין הזה.
שלב 3: התקנת וורדפרס
בגדול, יש 2 דרכים להתקין ווררדפרס על שרת: ידנית ואוטומטית. חברות האחסון שהזכרתי מקודם, מאפשרות התקנה של וורדפרס אוטומטית בקליק, דרך פאנל הניהול שלכם. ההתקנה אורכת כמה דקות בלבד ובמהלכה תצטרכו להגדיר מספר הגדרות בסיסיות.
שלב 4: בחירת תבנית עיצוב
אחרי שהתקנתם את וורדדפרס, תוכלו סוף סוף להכנס לפאנל הניהול של האתר שלכם. המערכת מגיעה עם תבנית עיצוב ברירת -מחדל של וורדפרס ואפשר לשנות אותה בכל זמן. מומלץ לשנות אותה לתבנית מעוצבת יותר. כדי לעשות זאת, היכנסו לפאנל הניהול של האתר שלכם -> עיצוב -> תבניות -> תבנית חדשה. אתם יכולים לבחור תבנית ממגוון התבניות החינמיות הנהדרות שוורדפרס מציע או לבחור אחת בתשלום.
זהו! יש לכם אתר וורדפרס בבעלותכם! כל מה שנותר לכם הוא להזין תוכן לאתר.
שלב 5: הזנת תוכן
זה החלק שלוקח הכי הרבה זמן בתהליך הקמת האתר. כדי ליצור עמודים חדשים באתר, היכנסו לפאנל הניהול ואז עמודים -> עמוד חדש. כנ"ל לגבי פוסטים חדשים: פוסטים -> פוסט חדש. מה ההבדל בין עמודים לפוסטים? עמודים מיועדים להכיל תוכן קבוע בעוד שפוסטים מיועדים לתוכן אקטואלי יותר.
אהבתם את המדריך? חושבים שחסר בו משהו? אשמח לשמוע מכם בתגובות.